Praag 2014: Met flinke tegenwind naar huis

Als ik ’s ochtends wakker word zie ik dat de wind volledig gedraaid is. Tot nu toe hebben we de hele vakantie wind mee gehad, maar dat gaat vandaag niet gebeuren. Sterker nog, volgens de verwachting kunnen we een tegenwind van 25 knopen verwachten. We vliegen dan geen 95 maar 70 knopen, een flink verschil. Het leek zelfs  een tijdje 66 knopen te worden, dat verlengt de reistijd nogal.

Wat ik ook zag is dat de wind in de loop van de dag wat gaat afnemen; we besluiten ons niet te haasten en pas ergens in de middag op pad te gaan. Helaas worden we om half elf al het hotel uitgezet, verlengen is niet mogelijk, de kamer moet en zal leeg. Dus toch maar op tijd naar het veld en daar de tijd zien te doden.
Uiteindelijk hangen we om 1 uur al in de lucht; de kist startte als vanouds. Het heeft misschien ook iets met de temperatuur te maken, gister was het behoorlijk warm op Jena; nu is de motor koud, en is het ook niet erg warm weer.

Nou kijken hoe hard tegenwind in werkelijkheid is. Het valt eigenlijk wel mee, we halen denk ik gemiddeld bijna 85 knopen – stukken meer dan de eerder verwachte 66 of 70 knopen. Het weer is prima, alleen is het erg hobbelig in de lucht door de wind. Na 1 uur en 40 minuten staan we alweer aan de grond in Hilversum.
Het zit erop.
Helaas, het had van mij nog wel een week mogen duren.

IMG_0804.PNG