Athene 2014: Weer sneeuw bij vertrek

Het lijkt een beetje bij onze wintervakanties te horen – problemen om op Schiphol te komen. Uitgerekend vandaag wordt winters weer verwacht, de NS rijdt met een aangepaste dienstregeling en de KLM stuurt ons alvast een mail met de mededeling dat er wel eens vertragingen kunnen ontstaan door het winterse weer.

Zodra we wakker worden pakken we de telefoons om te kijken hoe het met het weer is, en nog belangrijker, de dienstregeling van de NS. Het lijkt mee te vallen, het aantal treinen is gehalveerd maar er lijken geen grote problemen.

Gewoonlijk lopen we naar Centraal Station Utrecht maar dit keer nemen we de bus zodat we niet door de troep hoeven te lopen met de koffers. Op CS aangekomen lijkt het erop dat we bijna een half uur moeten wachten, maar de ‘gemiste’ trein blijkt een flinke vertraging te hebben zodat we uiteindelijk zonder lange wachttijd alsnog naar Schiphol kunnen.

Onze vlucht staat nog steeds zonder vertraging gemeld op de borden, tussen vele cancelled and delayed meldingen. Het lijkt inderdaad allemaal goed te komen, we boarden op tijd en vertrekken met een niet al te grote vertraging naar de de-icing. Beetje overbodig naar mijn gevoel, het vriest niet en er komt vrijwel niets wits uit de lucht. Maar goed, veiligheid voor alles.

De vlucht duurt 2.5 uur en uiteindelijk zijn we iets meer dan een half uur te laat volgens schema. Het is totaal geen probleem.

Dan met de metro naar de stad. Het vliegveld is het beginpunt van de lijn en het is nog niet druk. Een paar haltes verder en de metro staat bomvol, en bij elke halte komen er meer bij. Een metro per half uur lijkt duidelijk niet genoeg.

In Athene nog een klein stukje lopen, en we zijn bij ons hotel, Fresh Hotel. De kamer is prima en op de 9e is een bar met prachtig uitzicht over de stad. Vanuit het zijraam zie je de Acropolis liggen prachtig!
We wandelen, na een cocktailtje boven in de bar, door de stad en komen door een straat met ontzettend veel restaurants. Vincent pikt er een leuke uit en het smaakt prima. Opvallend is wel dat Grieken blijkbaar graag op verwarmde terrassen zitten te eten met jas aan en muts op – wij zitten liever binnen.

In deze stad moeten we ons een dag of 5 vermaken!

Uitzicht vanuit het hotel op de Acropolis
IMG_2922.JPG

Mijn koffer gaat de kist in
IMG_2907.JPG

De-icing op Schiphol

IMG_2910.JPG

Mooi plaatje bij de Middellandse Zee
IMG_2912.JPG

De bar op de 9e van ons hotel
IMG_2921-1.JPG

Een gedachte over “Athene 2014: Weer sneeuw bij vertrek

Reacties zijn gesloten.