Athene dag 3: Havens en ingressen

Lekker relaxt vandaag, laat opstaan laat ontbijten en laat (na twaalven) de deur uit. Op het programma staan een bezoek aan de haven van Athene, Piraeus, en farmen voor het spel Ingress want Vincent is ernstig aan bursters en vooral resonators toe. Ik ben overigens aan veldjes maken.
Eerst een dagkaart voor de metro kopen, dat kost je 4 euro per kaartje en daarmee kun je 24 uur onbeperkt metro, tram en bus reizen. Het is leuk dat de metro al na één halte bovengronds gaat rijden – dan zie je nog wat van de stad.

Bij de haven zijn we redelijk snel uitgekeken – er liggen veel ferry’s en er ligt een groot cruise schip. Verder is er niet veel te beleven.

Daarna weer met de metro naar Omonia, daar staan veel groene portals zodat Vincent veel kan farmen; ik farm gezellig mee ook al heb ik in principe genoeg resonators en bursters. Hoogtepunt is farmen bij een wijn/bier tentje.

Eten doen we vanavond in de Butcher Shop, het was na het debacle van gisteravond aangeraden door een barman van ons hotel. Het was een prima aanbeveling, lekker gegeten. De enige verrassing was het glaasje ouzo dat we als voorafje wilden hebben, we kregen gelijk een flesje waaruit we twee flinke glazen per persoon konden schenken.

Het weer was prachtig vandaag, rond de 17 graden en zonnig. Het is helaas wel de laatste mooie dag, morgen wordt de hele dag regen verwacht bij een temperatuur van 8 graden…



Duiven zijn niet alleen op de dam
IMG_1679.JPG

De haven van Athene
IMG_1680.JPG

De haven van Athene
IMG_1682.JPG

De haven van Athene
IMG_1683.JPG

De haven van Athene
IMG_1691.JPG

De haven van Athene
IMG_1685.JPG

De haven van Athene
IMG_1681.JPG

Trein/tramhalte bij de haven, over enige tijd weer wat mooier
IMG_1692.JPG

Flesje ouzo als aperitiefje
IMG_2924.JPG

Nogmaals de Akropolis – omdat het zo mooi is
IMG_1694.JPG