Athene 2014: de heuvel Lycavitos op

De weersverwachting voor vandaag is redelijk dramatisch – regen en 8 graden in plaats van 18 zoals gister. Gelukkig wordt het rond een uur of een droog en besluiten we op pad te gaan. Vincent heeft een heuvel, Lycavitos, uitgezocht dat per funiculaire (soort van kabel aangedreven steil omhoog gaand trammetje) bereikbaar is, Al ingressend komen we daar aan en gaan we omhoog. En dat was een uitstekend plan, we krijgen als beloning een prachtig overzicht over de stad. De echt grote heuvels die de stad zuidwest en noordoost insluiten slaan wit uit, daar is kennelijk sneeuw gevallen.

Aan het eind van de middag pakken we een sauna, ik ben behoorlijk afgekoeld op de heuvel, tijd om op te warmen. De sauna stelt niet veel voor, een paar hokjes die als hete sauna dienen die je ook voor thuisgebruik kunt kopen, en een niet al te warm bubbelbad. Het stoomhok daarentegen is prima.

Vanavond hebben we gegeten bij een Griek zoals we die in Nederland kennen, veel vlees van de grill. We kiezen beide een mixed grill en het vlees smaakt zoals het hoort te smaken, in tegenstelling tot afgelopen zondagavond. Grappig was dat we, toen we binnen kwamen, herkend werden door mensen die ons stennis hadden zien maken op zondagavond, ze lieten ons weten dat het lamsvlees hier inderdaad naar lamsvlees smaakt – dat konden we dus bevestigen.

Onderweg terug naar het hotel begint het te regenen, we zijn net op tijd binnen voor het begint te hozen.



Zomaar een Grieks gebouwtje gespot tijdens de wandeling naar de heuvel
IMG_1700.JPG

Dit is een academia, een soort van vergaderruimte
IMG_1702.JPG

Interieur van de academia
IMG_1705.JPG

Uitzicht vanaf de heuvel
IMG_1710.JPG

Uitzicht vanaf de heuvel
IMG_1713.JPG

Uitzicht vanaf de heuvel
IMG_1711.JPG

Theater op de heuvel
IMG_1717.JPG

Kaartje van Athene. Ons hotel staat op de blauwe stip in het woord Athens. Gister zijn. We naar de haven linksonder geweest, vandaag zijn we de heuvel op geweest die rechtsboven de s van Athens staat.
IMG_1720.PNG

Een gedachte over “Athene 2014: de heuvel Lycavitos op

  1. Peter

    Wij vinden Athene prachtig. Zijn er al een paar keer geweest, zijn er in april/mei weer, op doorreis naar de Cycladen. Geniet lekker en fijne jaarwisseling gewenst!

Reacties zijn gesloten.