[ Fotografie ]

Ik heb tussen 2004 en 2008 heel veel foto’s gemaakt met een Sony T1 en daar was ik erg tevreden over. Tot 2008 dus, toen werd het tijd voor wat anders. Maar eerst iets over mijn fotogalerij.

Fotogalerij
Om de foto’s op een beetje leuke manier te kunnen presenteren heb ik al mijn foto’s onder gebracht bij Smugmug en wel onder mijn eigen domeinnaam. Wil je foto’s van mij bekijken, ga dan naar fotos.sietse.nl. De site is onderverdeeld in galerijen, en eventueel sub-galerijen. In een galerij laat je dan je foto’s zijn; het mooist is het om de foto’s in een galerij te bekijken in de slideshow, daarvoor zit een knopje rechtsboven in de galerij.

Nieuwe camera
Maar de camera werd ouder (vier jaar), en ik vond de kwaliteit achteruit gaan. Het werd tijd voor wat anders, maar wat dan? Weer een klein, handzaam toestel of een wat echtere, een spiegelreflex? Na lang wikken en wegen werd het in begin 2008 een Sony A350, om te beginnen met de 18-250mm F3.5-F6.3 zoomlens.

Maar zoals het veel mensen overkomt blijft het niet bij een camera; er horen ook lenzen bij.

Lenzen
Op dit moment heb ik de volgende lenzen (klik op de lens voor een review):

Sony 18-250mm F3.5-F6.3

Deze lens gebruik ik veel op vakanties als, zoals dat heet, walk-around lens. Hij is van alle markten thuis: groothoek (18mm) tot ver ingezoomed (250mm). De lens heeft wel voldoende licht nodig, in het donker heb je langere sluitertijden nodig en een vaste hand (of een statief).

Tamron 10-24mm F3.5-F4.5

Dit is een echte groothoek lens, ideaal om gebouwen (van binnen en van buiten) op de foto te zetten.

Sony / Carl Zeiss 24-70mm F2.8

Deze lens is ideaal om in slecht-licht omstandigheden foto’s mee te maken. Vincent zingt in allerlei koren en uitvoeringen zijn vaak in slecht verlichte kerken. De 24-70 F2.8 komt dan goed van pas.

Sony 50mm F1.4

Deze lens is ideaal om in slecht-licht omstandigheden foto’s mee te maken. Deze gebruikte ik veel om Vincent bij het zingen te fotograveren, maar omdat het geen zoomlens is, en je met de benewagen moet zoomen is het vaak moeilijk de juiste compositie te maken.
Daarom heb ik uiteindlijk de 24-70 gekocht.

Minolta 100-400 F4.5-F6.7 APO

Een telelens mag ook niet ontbreken: deze lens is in staat enorm ver in te zoomen, bijvoorbeeld leuk voor vliegtuigfotografie. Deze lens is niet echt lichtsterk en staat op de nominatie ingewisseld te worden voor een andere lens.

Sony 70-200G F2.8

Mijn nieuwste telelens: deze lens is in staat ver in te zoomen, bijvoorbeeld leuk voor vliegtuigfotografie, en om in slecht-licht omstandigheden toch nog wat foto’s te kunnen maken.
Daarnaast heb ik nu ook de teleconverter TC20, een soort tussenstuk dat tussen de lens en de camera zit, en daarmee nog eens een vergroting van een factor twee geeft. Dus met de teleconverter is het bereik 140-400mm.